Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Ga sparen bij de Belastingdienst

Geplaatst op: 27-01-2020, 09:32:39

Heeft u al een voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2020 binnen, heeft u voldoende spaargeld en moet u belasting (bij)betalen?

Maak dan gebruik van de betalingskorting. Deze korting krijgt u van de Belastingdienst, is gebaseerd op de invorderingsrente (momenteel 4% op jaarbasis) en wordt berekend door de helft van de betalingsperiode te vermenigvuldigen met het percentage. Per saldo is dat 5 maanden, waardoor de korting circa (5/12 x 4% =) 1,7% van de te betalen belasting bedraagt.

Dat is veel méér dan de rente die momenteel door banken op vrij opneembare spaartegoeden en kortlopende deposito’s wordt geboden. Op de bijlage ‘Betaalinformatie’ ziet u onder het kopje ‘Betaling in één keer’ hoe hoog uw korting is. U moet die zèlf aftrekken van het te betalen bedrag van de aanslag. Betaal wel op tijd. Doet u dat niet, dan kunt u van de betalingskorting geen gebruik maken.
Het volledige bedrag van de aanslag (min de betalingskorting uiteraard!) moet vóór het verstrijken van de eerste termijn — meestal eind februari — op de rekening van de Belastingdienst zijn bijgeschreven.

Niet vergeten dus!

Bron: nieuwsbrief FiscAlert van januari 2020

Ga terug naar de vorige pagina